Afspraken – Huisartsenpraktijk De Vesting – Gorinchem
Header afbeelding
Ida Gerhardtpad 3-5 4207 MX Gorinchem Tel: 0183-620555 Spoed 0183-628866

Afspraken

Spreekuur Huisarts

Afspraakspreekuur na telefonische afspraak.
Spreekuurtijden: 08.00 – 10.30 uur en 13.30 – 15.00 uur.

Voor eerste hulp bij ongevallen kunt u direct terecht, neem wel eerst telefonisch contact op met de assistente. Zij kan dan rekening houden met uw komst. Voor een consult wordt 15 minuten gereserveerd. Denkt u meer tijd nodig te hebben dan is de mogelijkheid aanwezig om een dubbele afspraak in te plannen. Maak hier in elk geval gebruik van als u meerdere problemen wilt bespreken; u voorkomt daarmee wachttijden voor andere patiënten.

Online afspraken maken

U kunt een afspraak maken zonder wachttijd en wanneer het u uitkomt. Dat doet u in de online agenda van het patiëntenportaal of app Uw Zorg Online.

Om online een afspraak te kunnen maken, dient u een account aan te maken. Informatie over de patiëntomgeving, het patiëntenportaal leest u op de pagina’s Patiëntenomgeving en Uw Zorg online app. Na het inloggen met een aangemaakte account, bekijkt u de lege plekken in de agenda van uw huisarts en boekt u een afspraak. U dient daarbij ook de reden van uw afspraak te vermelden.

Wilt u bij het maken van een online afspraak rekening houden met:

  • een afspraak duurt 15 minuten per klacht. U kunt maximaal één klacht met de huisarts bespreken.
  • geef in het kort de reden van uw bezoek aan. U kunt alleen reguliere klachten plannen, dus geen psychische klachten of ingreepjes zoals het verwijderen van moedervlekken of het plaatsen van een spiraal. Ook bij luchtwegklachten (koorts, hoesten, verkoudheid, keelpijn) die het gevolg van het Coronavirus kunnen zijn, vragen wij u géén online afspraak te maken maar de assistente te bellen.
  • heef u meer tijd dan 15 minuten nodig, maak dan een afspraak via de assistente.

Let op! Een online afspraak is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Als u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact op met de assistente. Bij twijfel of uw klacht een reden is voor een consult, kijkt u op Moet ik naar de dokter.nl of Thuisarts.nl.
U krijgt dan direct advies over de zorg die u nodig heeft. 
(update 15.06.2022)

Telefonisch overleg

Als de praktijkassistente u niet kan helpen, belt de huisarts u later op de dag terug.

Spreekuur praktijkverpleegkundige

Harry de Jong is praktijkverpleegkundige en ondersteunt de huisarts. Hij is opgeleid tot verpleegkundige (HBO), met aanvullende scholing voor praktijkondersteuner huisartsen (POH).
U kunt bij Harry terecht voor o.a. een ECG, het aanleggen van een holter (voor hartritme registratie), controle hart- en vaatziekten en diabetes mellitus, het stoppen met roken, controle astma/COPD of een longfunctietest.
Harry is op donderdag en vrijdag aanwezig van 08.00 – 17.00 uur.

Spreekuur POH GGZ

Marja Ploeg is praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH GGZ) en ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met psychische klachten. Zij is opgeleid tot sociaal werker en heeft aanvullende scholingen gevolgd voor praktijkondersteuner GGZ ook op het gebied van kortdurende oplossingsgerichte therapie en cognitieve gedragstherapie.
Marja is op maandagavond van 18.30 tot 21.30 aanwezig en woensdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Assistentenspreekuur

Ook de praktijkassistenten Esther en Nargez hebben een eigen spreekuur. Na telefonische afspraak kunt u bij Esther of Nargez terecht voor wrattenbehandeling, oren uitspuiten, urine-onderzoek, injecties, uitstrijkjes (in het kader van bevolkingsonderzoek) of het verwijderen van hechtingen, een ECG maken en het aanleggen van een holter (voor hartritme registratie).

Reisadvies

Gaat u op reis naar het buitenland en wilt u advies over medicatie en/of inentingen? Wij geven dit advies niet in onze praktijk. Op het tabblad “Patiëntinformatie” achter Tips voor op reis” leest u waar u in de buurt wel terecht kunt voor reisadvies op maat.